Posted on Hozzászólás most!

Mihez kezd egy szuperhős az áfonyás sajttortával?

Áfonyás citromos sajttorta

A címben szereplő kérdés még találós kérdésnek is gyenge lenne, annyira egyszerű a válasz: természetesen megeszi ? Ugyanis a lényegi kérdés nem az, hogy mit fog csinálni vele, sokkal inkább az, hogy a számtalan ízkombinációból miért éppen az áfonyás sajttortára esik a választása?

Az áfonyás sajttorta titka

Bizonyára hallottál már a szuper gyümölcsökről. Azért érdemelték ki a szuper nevet, mert amellett hogy finomak és egészségesek, még a külsődet is szuperebbé varázsolják. Mindegy, hogy külsőleg vagy belsőleg alkalmazod, bátran megeheted, de a bőrödre is kenheted, esetleg a hajadra teheted pakolásként, rengeteg hasznos anyaggal fognak feltölteni.

Az áfonya is ilyen szuper gyümölcs. magas C-vitamin, flavonoid és antioxidáns tartalmának köszönhetően elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Bőségesen tartalmaz még A-, B1- és D-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, cinket, ként, mangánt és foszfort.

Jó hír, hogy jótékony hatásainak élvezéséhez nem kell kilószámra fogyasztani, mert napi egy adag már meghozza az eredményt, ráadásul rendszeres fogyasztása hozzájárul az erek, a szív, sőt a szem egészségének a megőrzéséhez is. Segít megőrizni a kiegyensúlyozott vérnyomást, javítja a szellemi teljesítményt is. Méregtelenítő és vesetisztító hatású. A népi gyógyászatban a hasmenés, fogínygyulladás, húgyúti fertőzések régről ismert ellenszere. Gyógyhatásait már a középkorban leírták. Fekete inzulinnak is hívják, mert képes a cukorbetegség tüneteit csökkenteni. Gondoltad volna, hogy ennyi minden rejlik ebben a csodaszép kis kék bogyóban?

Ráadásul az áfonya kalóriatartalma alacsony, így fogyókúrázók is beilleszthetik az étrendjükbe. A legújabb kutatások pedig bizonyították, hogy a fagyasztott gyümölcs ugyanolyan egészséges, mint a friss.

Áfonya, a csodabogyó

Nos, az áfonya önmagában is finom, de sajttorta változatban egyszerűen fenséges! A SayCheese áfonyás sajttortájában csak jó dolgok vannak: a felülmúlhatatlan áfonyán kívül tejszínes sajtkrém és linzer morzsa teszi feledhetetlenné.

Számos áfonyás sajttorta recept kering a neten. De az igazán finom sajttorta tökéletes időzítést, tökéletes hőmérsékletet és az apró részletek iránti odaadó figyelmet követel meg. Az eredmény magáért beszél: olyan torta születik, amit a szuperhősök is szívesen falatoznának!

Szeretnéd szuperhősnek érezni magad? Kóstold meg a SayCheese áfonyás sajttortáját>>

Vélemény, hozzászólás?